Omgeving

PRETPARKEN EN DIERENPLEZIER

PLOPSAQUA DE PANNE

Het ‘mooiste zwembad van de Benelux’. Het zwembad is dan ook van kop tot teen gedecoreerd, met figuren van tekenfilm Wickie de Viking. Een ideale uitstap met de kids. En bij regenweer zit je gezellig binnen.

17,2 km

PLOPSALAND

Samson & Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat, Amika, Bumba en hun vriendjes. Plopsaland combineert de magie van deze figuren met het plezier van prachtige attracties op kindermaat in familiale sfeer.

17,2 km

MAYA INDOOR

Daar heb je Maya de Bij! En ook Flip, Willy en alle andere vriendjes zijn van de partij. In Mayaland Indoor in Plopsaland De Panne maak je kennis met de wondere wereld van de bijen. Kom langs en ontdek!

17,2 km

BELLEWAARDE PARK

Een leuke activiteit voor jong en oud. Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? In Bellewaarde kan je dit allemaal doen in 1 dag.

34 km

DE IJZERBOOMGAARD

Picknick in de boomgaard vol inheems fruit, of op één van de andere mooie plekken langs de wandelpaden. Laat de kinderen ravotten in de avontuurlijke natuur speelzone en de kinderboerderij.

7 km

SCHUIFDAMHOEVE

Een heerlijk ijsje of natuurlijke zuivelproducten gemaakt met dagverse koemelk, in een rustige omgeving. Voor de kinderen is er een ruime speelweide voorzien, waar ze heerlijk kunnen ravotten.

3,7 km

ZONNEGLOED

De Zonnegloed is een opvangcentrum voor wilde dieren in nood in Oostvleteren. Kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven in de verschillende speeltuintjes, zowel buiten als binnen.

21,2 km

KIPPENMUSEUM

Het kakelend kippenmuseum is een alternatieve kinderboerderij met talloze dieren die te bezichtigen zijn in een educatieve wandelpark.  Voor de kinderen is er bovendien ook een speeltuin en een speelschuur.

8,3 km

HISTORISCHE BEZIENSWAARDIGHEDEN

DODENGANG

Langs de IJzer in Diksmuide vind je het laatste stukje Belgische front uit WO I. Het bezoekerscentrum toont je het leven en lijden van de frontsoldaten tijdens de 1ste Wereldoorlog.

7 km

IJZERTOREN

De Ijzertoren bestaat uit 22 verdiepingen. Op iedere verdieping kom je meer en meer te weten over het leven in de Eerste Wereldoorlog. Op wandelafstand (1 km) van de Grote Markt in Diksmuide.

7 km

BEGRAAFPLAATS

Op de Duitse militaire begraafplaats in Vladslo vind je het wereldberoemde beeldhouwwerk “Het treurende ouderpaar” van Käthe Kollwitz ter nagedachtenis van haar zoon Peter.

13,7 km

FLANDERS FIELD

Het interactief oorlogsmuseum gevestigd in de Lakenhalle van de Belgische stad Ieper brengt het historische verhaal van de 1ste Wereldoorlog in de West-Vlaamse frontstreek. Een bezoekje waard.

30,2 km

LAST POST IEPER

Elke avond wordt in Ieper om 20u stipt (sinds 1928) de “Last Post” geblazen. Traditioneel de laatste groet aan de gesneuvelden, wordt door de klaroeners uitgevoerd ter ere van de soldaten.

30,2 km

TYNE COT CEMETERY

De grootste Britse begraafplaats ter wereld op het vasteland en ook de belangrijkste getuige van de bloedige Slag van Passendale. Ongeveer 12.000 soldaten liggen hier begraven op dit kerkhof.

30,4 km

MEMORIAL MUSEUM

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 brengt op een aangrijpende manier het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog met bijzondere aandacht voor de Slag bij Passendale.

30,4 km

DOMEIN RAVERSIJDE

Zestig bunkers, observatieposten en geschutstellingen, twee kilometer open of onderaardse gangen, vormen samen één van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie.

20,4 km

WANDELEN IN DE STREEK

BETHOOSTERSE BROEKEN ROUTE

Twee totaal verschillende landschappen in de omgeving van Esen (Diksmuide). Je wandelt waar je fantastische panorama’s over de Westhoek hebt en unieke fauna en flora.

9,2 km

BLANKAART WANDELROUTE

Je vertrekt aan het Blankaartkasteel, daarna wandel je doorheen een reeks weilanden die deel uitmaken van het natuurreservaat De Blankaart waar je veel vogels kan zien.

9,6 km

STADSWANDELING DIKSMUIDE

Diksmuide is een middeleeuwse stad die veel te danken heeft aan twee waterlopen: de IJzer en de Handzamevaart. Tijdens WO I nagenoeg volledig verwoest. Zeker een bezoekje waard.

3,2 km

IN DE SCHADUW VAN DE IJZERTOREN

Een wandeling langs historische plaatsen met loopgraven en bunkers van het Belgische leger tijdens WO I . De veldslag speelde zich af van 15 oktober 1914 tot 10 november 1914.

11 km

ZANNEKIN WANDEL-
ROUTE

Je passeert weilanden, akkers, sloten en grachten, alsook sporen van middeleeuwse hoevesites. De route gaat langs ‘de vette weiden’ en het natuurfenomeen van kommen en kreekruggen.

6 km

DAGSTAPPERGIDS
LO

Deze wandeling start in Lo, het op een na kleinste stadje van België. Je trekt van het middeleeuwse Lo tot het gehucht Fintele, en dan richting Westvleteren en het minder bekende Stavele.

29,3 km

PERVIJZE-STUIVENSKERKE

Pervijze, is een dorp met een rijke geschiedenis van brouwerijen en twee Middeleeuwse heerlijkheden, maar uiteraard ook met veel referenties naar WO I die er lelijk huishield.

13,5 km

STILTEPAD IN HEUVELLAND

Prachtige wandeling in Heuvelland met mooie uitzichten op de streek vanop de heuvelruggen. Een ritje met de kabelbaan Cordoba geeft je een prachtig uitzicht en is zeer leuk meegenomen.

13 km

SPORT EN ONTSPANNING

WANDELBOS VRIJBOS

Op avontuur met de KIDS De ‘Westhoek KIDS tochten’ nemen je mee door stad, dorp of bos met onderweg heel wat leuke opdrachten voor de kinderen. info in de desbetreffende dienst voor toerisme.

17,2 km

NIEUWPOORT AAN ZEE

Een van de grootste jachthavens van Europa vind je in Nieuwpoort. Ook de oude stad en het strand is zeker een bezoekje waard. Een bezoekje aan de kinderboerderij De Lenspolder is zeker een must.

7 km

HUIFKARRENTOCHT 

Huifkar Diksmuide wil u en uw vrienden, familie, of collega’s laten genieten van de prachtige natuur van Diksmuide op het hoefgetrappel van het echte Belgische trekpaard. Boek dan dit uitje met de huifkar.

7 km

FAMILIEKANO

Plan je een groepsuitstap met familie, vrienden of kids? De Big Hendrik, onze 10 persoons kano, is afhankelijk van de bezetting, te bevaren met 7 a 12 personen. Ook met kinderen de moeite waard.

7 km

BOOTTOCHTEN

Onze catamaran, een open salonboot, geeft u de mogelijkheid om met schipper, of zelf, de polderwaterlopen te bevaren. Met een hapje en een drankje er bij, geniet je van pure ontspanning.

7 km

VLOTTEN BOUWEN

Durf jij de uitdaging aan? Vlottentochten bij Buitenbeentje zijn sinds jaar en dag een begrip! Afhankelijk van de insteek, is dit een activiteit voor kinderen/ouders en jongeren van alle leeftijden.

7 km

GO-GART

Per gocart kun je een heuse poldertocht maken met tal van tussenstops naar keuze. Ze hebben ook 1 iets gemeen: je moet zelf trappen! Maar vooral, je maakt veel plezier onderweg. Fun verzekerd

7 km

INDOOR PAINTBALL

Je neemt nog eens een diepe ademhaling, kijkt naar links, kijkt naar rechts en trekt een snelle sprint. De ene tegenstander na de andere schakel je uit. Vergeet alles, dit is paintball! Het spel voor jong en oud.

7 km

DE KINDERBROUWERIJ

Gevestigd in de oude dorpsbrouwerij St.-Joris en is een plek waar jong en oud het kind in zich naar boven kan laten komen. Geniet tijdens de zomer op het natuuterras in de weide, middenin het groen.

36,2 km

FLUISTERVAREN

Ga mee met de fluisterboot en geniet van het leven in het Blankaart moeras. Zo verken je het gebied met talrijke vogels, waaronder lepelaars, te storen. Terugwandelen doe je met een gids.

13,1 km

VOLKSSPORTROUTES

“Een mix van traditionele spelen, bruine kroegen en Poperingse gastvrijheid” is slechts een summiere omschrijving van wat je tijdens de volkssportroute beleeft met je vrienden of familie.

30,7 km

DE OUDE KAASMAKERIJ

Op een steenworp van Tyne Cot Cemetery bevindt zich het kaasmuseum. Naast het bezichtigen kan men een workshop kaas maken volgen of een partijtje minigolven. Ideaal voor kinderen.

30,4 km

MAKE-OVER

Heb je altijd al exact willen weten hoe je make-up aanbrengt en welke producten je nodig hebt om er op je best uit te zien? In deze workshop krijg je tips en tricksvan een professional.

NATUURWANDELING

Wil je eens goed lachen of middeleeuwse sfeer opsnuiven, ingetogen luisteren of samen wegdromen? Dan moet je beslist met ‘een bende‘ de binnenstad van Diksmuide ‘lu-diek’ doorwandelen.

GEZOND KOKEN

We aan de slag met lichte en eerlijke producten. We ontdekken hoe je eenvoudige, gezonde en lekkere gerechten kan bereiden die bij groot en klein in de smaak vallen.  Info op aanvraag.

YOGA & RELAXATIE

Even ontstressen en genieten van weldoende yoga en relaxatie om terug in balans te komen. We leren enkele eenvoudige beginners oefeningen aan om tot rust te komen. Info op aanvraag.

BROUWERIJEN IN DE WESTHOEK

HOPMUSEUM POPERINGE

Het Hopmuseum in het Vlaamse Poperinge toont de geschiedenis van de hop vanaf de 13e eeuw.Het Hopmuseum is ondergebracht in De Stadsschaal, waarvan het oudste deel dateert van 1866.

32,6 km

BIERKASTEEL VAN HONSEBROUCK

Onder begeleiding van een gids en met ondersteuning van strategisch geplaatste schermen en headsets ontdek je de wondere wereld en alle hoekjes van de modernste Kasteel brouwerij van Europa.

44 km

MOUTBAKKERIJ TRIPORTEUR

Die brouwerij is vooral gekend voor de zeven Triporteurbiertjes. De brouwerij is ook de enige ter wereld met een eigen moutbakkerij, waar mouten enkel en alleen voor eigen bieren worden gebakken.

30,2 km

BROUWERIJ DOLLE BROUWERS

Een ambachtelijk biertje proeven uit de Westhoek? Als u een liefhebber bent van bepaalde bieren met karakter, dan moet u zeker eens een bezoekje brengen aan onze bierbrouwerij in Esen.

10,9 km

BROUWERIJ DE PLUKKER

De hop zit bij Joris Cambie in het bloed. In 2011 startte hij met de Plukker, zijn eigen biobrouwerij. Er zijn drie bieren gebrouwen met eigen hop: het donkerblonde Keikoppenbier, Tripel Plukker en bruine Rookop.

32,6 km

THE ABBEY OF SAINT SIXTUS

Zin in een lekkere trappist? De Sint-Sixtusabdij is een abdij van de trappisten in het Belgische Westvleteren. De abdij is onder meer bekend om zijn trappistenbier Westvleteren. Zeker een bezoekje waard.

23,1 km

SEIZOENSBROUWERIJ VANDEWALLE

Mooie rondleiding, met veel passie verteld en heerlijk om te proeven. Absoluut een aanrader voor iedereen die van bier houdt.. Sinds 2011 een eigen plaats in de lokale en Belgische bierwereld.

14,3 km

BROUWERIJ DE KAZEMATTEN

De Ieperse stadsbrouwerij Kazematten is gevestigd onder de vestingen die de stad omwallen. De unieke historische Kazematten aan de Rijselpoort werden omgetoverd tot een authentieke brouwerij. 

30,3 km

,